Пластмасова основа магазинна

1,10 лв.
  • Производител: OEM
Опции за покупка
Моля, изберете:
Продуктът е успешно добавен в количката

Пластмасовите полуизградени основи, състоящи се от две полуоснови, са предназначени за многократна употреба. Като алтернатива на восъчните основи притежават качества, които ги правят предпочитани заради много от предимствата им. 

БЕЗ НЕОБХОДИМОСТ ОТ ПРЕДВАРИТЕЛНО ОВОСЪЧАВАНЕ

Материалът, от който се произвеждат е сертифициран за ЕС и е за хранителни цели. 

Какво представляват пластмасовите полуизградени основиПластмасовите полуизградени основи се състоят от две полуоснови с еднакви, правилно изградени килийки с височина 3-3.5 мм. (гарантира 99% -100% работническо пило).  

 Монтажът е бърз и лесен – без пробиване и зателване. Закрепването към стандартните дървени рамки става чрез телбод, пирончета, кабъри и др., като един цял магазин се зарежда с основи многократно по-бързо. За всяка рамка се използват двете полуоснови, съсставящи една основа. Поставя се едната половина на полуизградената пластмасова основа, която ляга като в „гнездо” и трябва да бъде равноотдалечена от летвичките на рамката. Ако рамката има раздалечители, трябва основата да се ориентира правилно и да прилегне плътно. С такер-телбод, пирончета или кабърчета фиксирате пластмасовата основа към рамката на 3 – 4 места по всяка хоризонтална и вертикална страна. От другата страна на рамката полагате по същия начин другата половина на пластмасовата основа. Обърнете внимание за правилното и добро закрепване на пластмасовите основи към дървената рамка, защото ще бъдат използвани много години. В корпуса се слагат рамки с пластмасови основи между готови изградени рамки с пити. При центрофугиране  пластмасовите полуизградени основи  придават стабилност на питите и от тях меда се извлича по-лесно и по-пълно с близо до 7%.

ВНИМАНИЕ! Препоръчително е двете полуоснови да бъдат залепени от вътрешната им страна, една към друга със силикон или полиуретаново лепило.

Предимствата на пластмасови основи за многократна употреба в сравнение с восъчните са: 

  1.  Редуцира се времето, отделяно за подготовка на рамки с основи; 
  2.  Не се прегризват от пчелите при спиране притока на нектар;  
  3.  Не се провлачват и изкривяват при висока температура;
  4.  Не се прояждат от восъчния молец и мишки; 
  5.  Практически в тях не се отлагат антибиотици и вредни химически вещества;
  6.  Само работническо пило в плодиниците; 
  7.  Отделеният восък при ваденето на меда  не е необходим за нови основи, а носи допълнителен приход за пчеларя;
  8. Лесна подмяна на восъка върху основата –при по-ниски температури, когато восъкът е крехък, се изстъргва с пластмасова шпатулка.

Особености при използването на пластмасовите основи-За по-бързото приемане на основите в корпуса се слагат рамки с пластмасови основи между готови изградени рамки с пити. Напръскването им със сладък сироп или прополисова тенктурасъщо допринася за по-бързото “качаване” на пчелите. 

*цената е за 2 бр пластмасови основи ( за една магазинна рамка)

Подобни продукти

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!